Ντονατέλα Βερσάτσε, Άντζελα Μισόνι - Πλήθος κόσμου και VIP αποτίουν φόρο τιμής στον Τζιόρτζιο Αρμάνι Ημερομηνία:
Σήμερα 6/9/2025, 16:56 - Εμφανίσεις: 11
Ο Τζιόρτζιο Αρμάνι πέθανε την Πέμπτη, σε ηλικία 91 χρόνων, στο σπίτι του στο κέντρο του Μιλάνου, περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του.
Ο οίκος μόδας του δήλωσε ότι εργαζόταν εκεί μέχρι το τέλος.
Ένα από τα τελευταία του έργα ήταν μια επίδειξη μόδας για τα 50 χρόνια της επωνυμίας Giorgio Armani, η οποία θα κλείσει την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου αργότερα αυτό το μήνα.
Οι πενθούντες συγκεντρώθηκαν στο Θέατρο Armani, όπου ο σχεδιαστής παρουσίαζε τακτικά τις ready to wear συλλογές του.
Σειρές από κεριά σε χάρτινες σακούλες έριχναν ένα λαμπερό φως και η μουσική για πιάνο του Ιταλού συνθέτη Λουντοβίκο Εϊνάουντι έπαιζε απαλά στο παρασκήνιο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Το κλειστό φέρετρο ήταν στολισμένο με ένα μπουκέτο από λευκά τριαντάφυλλα με μακρύ μίσχο και πλαισιωνόταν από μια τιμητική φρουρά καραμπινιέρων με τελετουργική στολή.
REUTERS/Claudia Greco googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); REUTERS/Claudia Greco Ενεργός καθολικός Μεταξύ των ανθρώπων που αποχαιρέτησαν τον Αρμάνι ήταν και η σχεδιάστρια μόδας Ντονατέλα Βερσάτσε, η οποία φορούσε ένα σκούρο ταγιέρ και κρατούσε ένα μπουκέτο λευκά λουλούδια, τα οποία άφησε ως φόρο τιμής.
Έφυγε χωρίς να κάνει καμία δήλωση.
Κοντά της βρισκόταν ένα γλυπτό με έναν σταυρό πάνω σε ένα ακατέργαστο κομμάτι μάρμαρο, το οποίο είχε μεταφερθεί από το προσκέφαλο του κρεβατιού του Αρμάνι.
Ο Αρμάνι, που ήταν πολύ κλειστός χαρακτήρας, δεν ήταν γνωστός ως ενεργός καθολικός, αλλά ένας ιερέας που βγήκε από το σπίτι του στο κέντρο του Μιλάνου μετά το θάνατό του δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι παρακολουθούσε καθημερινά τη λειτουργία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); «Φοράς Armani και είσαι τέλειος» είπε.
«Είναι πάντα επίκαιρο, ακόμα και μετά από 20 χρόνια» «Το Μιλάνο είναι γεμάτο ίχνη του Αρμάνι» Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Τζουζέπε Σάλα, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στον Λέο Ντελ’Όρκο, μακροχρόνιο συνε...